Att tänka på vid val av familjebil


Listan över billån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket senast 2024-02-19.
Jämför billån 2024:
Innehåller annonslänkar
Lendo billån
 • Billån utan kontantinsats: Ja!
 • 20% kontantinsats: Nej!
 • Belopp: 10000kr - 600.000kr
 • Ränta: 4,70% - 33,75%
 • Löptid: 1år - 15år
 • Jämför upp till 40 lån till bil!
 • Samma ägare som Blocket.se!
 • Hitta bästa lånet utan kontantinsats!
Mer info →
Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2023-10-06. Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 33,75%. Räntespann mellan: 4,70%-33,75%.
Kommentar:
Lendo kanske du känner igen sedan tidigare? Enligt deras hemsida är dem nämligen sveriges största låneförmedlare och de har en hel del reklam i rullning. Det är Schibsted som äger Lendo och som dessutom även äger Aftonbladet, Blocket med flera. Hos Lendo kan du jämföra billån från 10000kr upp till 600.000kr. Upp till 40 olika lån jämförs med enbart en ansökan där du inte förbinder dig till att låna när du jämför.

Att välja rätt familjebil är en viktig beslutsprocess för att säkerställa bekvämlighet, säkerhet och funktionalitet för hela din familj. Oavsett om du är en nybliven förälder eller planerar att uppgradera till en större familjebil, finns det flera viktiga faktorer att tänka på när du väljer den perfekta bilen. I denna artikel kommer vi att utforska de fyra viktigaste aspekterna att överväga vid valet av en familjebil.

1. Storlek och passagerarkapacitet – Ska familjen växa i närtid?

Först och främst bör du bestämma den önskade storleken och passagerarkapaciteten för din familjebil. Tänk på antalet familjemedlemmar och om du planerar att ha fler barn i framtiden. En större familj kan dra nytta av en minivan eller SUV med extra utrymme, medan en mindre familj kanske föredrar en kompaktare bil.

 • Bestäm storleken på din familjebil baserat på antalet familjemedlemmar.
 • Överväg om du behöver extra utrymme för bagage, barnvagnar eller utrustning.

2. Säkerhetsfunktioner och betyg

Säkerheten för din familj är av yttersta vikt, så se till att din familjebil är utrustad med de senaste säkerhetsfunktionerna. Kolla efter bilar med avancerade krockskyddssystem, antispinnfunktioner, krockkuddar och hög betyg i säkerhetstester. Det är också viktigt att ha barnsäkerhetsfunktioner som fästöglor för barnstolar.

 • Kolla efter avancerade säkerhetsfunktioner och höga betyg i säkerhetstester.
 • Försäkra dig om att bilen har barnsäkerhetsfunktioner som behövs för din familj.

3. Bränsleeffektivitet och underhåll

Att välja en bränsleeffektiv familjebil kan hjälpa dig att spara pengar på lång sikt. Överväg bränsleekonomi och underhållskostnader när du väljer din bil. Hybrid- eller elbilar kan vara ett bra alternativ om du vill minska din miljöpåverkan och bränsleförbrukning.

 • Undersök bränsleeffektiviteten och beräkna driftskostnaderna för din familjebil.
 • Överväg miljövänliga alternativ om det är viktigt för dig och din familj.

4. Utrustning och komfort för alla i familjen

Utrustning och komfort är viktiga för att göra långa resor och dagliga körningar mer behagliga. Tänk på funktioner som klimatkontroll, underhållningssystem, bagageutrymme och justerbara säten. Dessa funktioner kan göra bilresor mer njutbara för hela familjen.

 • Fundera över vilka utrustnings- och komfortfunktioner som är viktiga för din familjs komfort.
 • Prova ut bilen och kontrollera om den passar din familjs behov och preferenser.

Sammanfattning av Att tänka på vid val av familjebil

Genom att noggrant tänka på dessa fyra aspekter kan du välja den bästa familjebilen som passar din familjs behov och livsstil. Oavsett om du prioriterar säkerhet, ekonomi eller komfort, är en väl genomtänkt beslutsprocess nyckeln till att göra rätt val för din familjebil.