Avbetalning bil – Jämför enkelt 2023


Listan över billån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket senast 2023-12-01.
Jämför billån 2023:
Innehåller annonslänkar
Enklare Billån
 • Billån utan kontantinsats: Ja!
 • Billån med 20% kontantinsats: Nej!
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 29.27%
 • Löptid: 1år - 20år
 • Hjälper dig jämföra flera långivare!
 • Jämför gratis och få svar direkt
Till billån →

Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Uppdaterat 2022-05-25.


Avbetalning bil är en guide där vi går genom alternativ för dig som vill köpa en bil på avbetalning. För med avbetalning menas att du alltså äger bilen eftersom du betalar av på den. Så vi rätt ut det först och främst.


Innehåll i Avbetalning bil

 • Bil på avbetalning
 • Billån fast ränta
 • Bil på avbetalning hos bilhandlare
 • Köpa bil avbetalning med privatlån
 • Köpa bil avbetalning?
 • Köpa bil på avbetalning

Köpa bil på avbetalning

Funderar du på att köpa bil på avbetalning? Det vill säga låna till bil? I så fall har du kommit helt rätt. Vårt mål är att vara startsidan för alla som ska låna pengar till bil. Här har vi bland annat samlat banker, långivare, låneförmedlare och andra typer av jämförelsetjänster på ett och samma ställe för att kunna erbjuda den bredaste överblicken över dina alternativ när du ska låna pengar. Topplistan sorteras sedan efter vilket alternativ som är populärast hos besökare innan dig. Vi försöker skapa en guide där du kan se olika alternativ på bilköp. Vill du var med och bidra den till kan du göra det i kommentarsfältet.

Köpa bil på avbetalning

Köpa bil avbetalning med privatlån

Men sedan finns det privatlån till bil också och där kan du låna till 100% och du behöver inte köpa bilen av en bilhandlare och kan köpa vilken bil du vill. Vilket oftast är annorlunda vad gäller att lämna bilen som säkerhet. Då måste du ALLTID ha minst 20 procent insats. Och sed oftast bara köpa bilen av en bilhandlare och bilen får oftast inte vara äldre än ett visst antal år. Det är helt enkelt fler krav. Så vad får man då utav det? Jo billånet blir ofta billigare om man lämnar bilen som säkerhet. Men långt ifrån alltid. Sedan är privatlån enda alternativet för många som vill köpa bilen av en privatperson eller en bil som är begagnad och inte kostar så mycket.

Bil på avbetalning hos bilhandlare

Du måste ofta hålla dig till enbart bilhandlare och bilen får sällan vara äldre än 10år. Allt det slipper du förhålla dig till om du inte lämnar bilen dom säkerhet för lånet. Men då blir ofta lånet dyrare också som sagt. DOCK är inte det alltid fallet för alla. Du kan se vart besökare lånat till sin bilen här ovan i topplistan. Där har vi tagit med banker, låneförmedlare och jämförelsetjänster. På så sätt hoppas vi att vi har det bredaste och mest lättöverskådliga jämförelsen av alla. Och den självklara startsidan om man ska till att låna till bil.

Köpa bil avbetalning?

Vill du låna pengar till en bil och på så sätt betala av den? För med avbetalning menas att du betalar av bilen och sedan blir den din. Det kan man inte riktigt säga att leasing är. Även om du ibland kan köpa bilen efter din leasing period. Men med avbetalning så anser i alla fall vi att det är man själv som står som ägare på bilen och att man betalar av på det. Det vill säga med lån. Och då kan du välja mellan att lämna bilen som säkerhet för ditt billån och det är ett lån som oftast kallas för billån. Eftersom det inte går att använda till något annat än till bilen. Men för att göra det lika krångligare så går det lämna bilen som säkerhet för ett lån som du sedan kan konsumera men det är än så länge väldigt ovanligt.

Bil på avbetalning

Bil på avbetalning? Hur funkar det? Det finns två olika typer av billån dom är absolut populärast och det är billån utan säkerhet och billån med säkerhet. Och vad är då skillnaden mellan dessa två då? Jo med säkerhet betyder att banken tar bilen som säkerhet för lånet. Och utan säkerhet så tar banken inte bilen som säkerhet för lånet. Att lämna något i säkerhet för ett lån gör ofta att lånet blir billigare – men det ställer också högre krav. Lämnar du bilen som säkerhet för lånet måste du till exempel ha en kontantinsats på minst 20 procent i Sverige.

Billån fast ränta

Billån fast ränta är en guide där vi tar upp dom som erbjuder billån med fast ränta. Tyvärr vet vi inte en enda som erbjuder fast ränta just nu. Du hittar dock våran topp lista med dom bästa billånen enligt våra besökare här ovan. Listan är ett en sammanställning av dom billån vi listar på sajten som flest av våra besökare använder efter ett besök.