Billån 1.99 ränta


Listan över billån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket senast 2023-12-01.
Jämför billån 2023:
Innehåller annonslänkar
Enklare Billån
  • Billån utan kontantinsats: Ja!
  • Billån med 20% kontantinsats: Nej!
  • Belopp: 5000kr - 600.000kr
  • Ränta: 2,95% - 29.27%
  • Löptid: 1år - 20år
  • Hjälper dig jämföra flera långivare!
  • Jämför gratis och få svar direkt
Till billån →

Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Uppdaterat 2022-05-25.


Att hitta ett billån med en ränta på 1,99 % kan vara en utmaning, men det är inte omöjligt. Med rätt strategi och förberedelse kan du öka dina chanser att få en sådan förmånlig ränta. Det är viktigt att komma ihåg att räntesatser varierar beroende på flera faktorer, inklusive din kreditvärdighet, bilens ålder och typ, lånebeloppet och låneperioden. I denna guide kommer vi att utforska olika sätt att förbättra dina chanser att kvalificera dig för en ränta på 1,99 % på ditt billån.

1. Förbättra din kreditvärdighet

För att få tillgång till de bästa räntorna behöver du ha en stark kreditvärdighet. Börja med att kontrollera din kreditrapport för eventuella fel eller gamla skulder som kan påverka din poäng negativt. Betala räkningar i tid, håll låg skuldsättning och undvik att göra många kreditförfrågningar under en kort period. En hög kreditpoäng visar långivare att du är en pålitlig låntagare, vilket ökar dina chanser att få en lägre ränta.

2. Jämför olika långivare

Undersök olika långivare, inklusive banker, kreditföreningar och online-finansieringsbolag. Varje långivare har sina egna räntor och villkor, så det lönar sig att jämföra. Använd online-verktyg och lånekalkylatorer för att få en uppfattning om vilka räntor du kan kvalificera dig för. Tveka inte att förhandla med långivarna, speciellt om du har en stark kreditvärdighet.

3. Välj en kortare låneperiod

Långivare erbjuder ofta lägre räntor för kortare låneperioder. Även om detta kan innebära högre månadskostnader, kan det totala beloppet du betalar i ränta över låneperioden bli betydligt lägre. Överväg dina månadskostnader noggrant och se till att du kan hantera de högre betalningarna innan du väljer en kortare löptid.

4. Ge en större handpenning

Att betala en större handpenning kan minska lånebeloppet och visa långivaren att du är seriös. Det minskar också långivarens risk, vilket kan resultera i en lägre ränta. Sikta på att betala minst 20 % av bilens pris i handpenning. Detta kan även hjälpa dig att undvika att hamna i en situation där du är skyldig mer än vad bilen är värd.

5. Välj en nyare bilmodell

Långivare ser ofta nyare bilar som mindre riskfyllda investeringar, vilket kan leda till lägre räntor. En ny eller nästan ny bil kan ha högre återförsäljningsvärde, vilket ger långivaren mer säkerhet. Kom dock ihåg att nya bilar förlorar värde snabbt, så se till att väga detta mot den potentiella räntebesparingen.