Alla billån → Hela listan för december 2023

Här har vi sammanställt alla billån som vi har med i våran jämförelse. Det vill säga lån till bil som vi bevakar och skriver om. Tanken med den här sammanfattningen är att du enkelt ska kunna jämföra billån. Se till att jämföra den effektiva räntan och villkoren noga. Att jämföra billån kan göra att man spara mycket pengar.

Listan över billån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket senast 2023-12-01.

Innehåller annonslänkar
Enklare Billån
 • Billån utan kontantinsats: Ja!
 • Billån med 20% kontantinsats: Nej!
 • Belopp: 5000kr – 600.000kr
 • Ränta: 2,95% – 29.27%
 • Löptid: 1år – 20år
 • Hjälper dig jämföra flera långivare!
 • Jämför gratis och få svar direkt
Till billån →

Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Uppdaterat 2022-05-25.

Lendo billån
 • Billån utan kontantinsats: Ja!
 • 20% kontantinsats: Nej!
 • Belopp: 10000kr – 600.000kr
 • Ränta: 2,95% – 29,99%
 • Löptid: 1år – 15år
 • Jämför upp till 40 lån till bil!
 • Samma ägare som Blocket.se!
 • Hitta bästa lånet utan kontantinsats!
Till billån →

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 300 000 kr kostar då 2 838 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 408 733 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta.

Advisa billån är bäst
 • Billån utan kontantinsats: Ja!
 • 20% kontantinsats: Nej!
 • Belopp: 5000kr – 600.000kr
 • Ränta: 3,06% – 29,99%
 • Löptid: 1år – 20år
 • Jämför upp till 40 lån till bil!
 • Helt gratis att jämföra med!
 • Billån utan kontantinsats!
Till billån →

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen.

Sambla billån topplista
 • Billån utan kontantinsats: Ja!
 • 20% kontantinsats: Nej!
 • Belopp: 5000kr – 600.000kr
 • Ränta: 3,06% – 29,99%
 • Löptid: 1år – 20år
 • Få svar samma dag
 • Jämför helt gratis
Till billån →

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån 150 000 kr, 12 år, nom. ränta 6.4%, start-/aviavg. 0 kr ger eff. ränta 6.59%. Totalkostnad: 215 282 kr eller 1 495 kr/månad (144 avbet.). Återbet. tid 1-20 år. Eff. ränta 3,01%-29,95%. Uppdaterat 2021-05-14.

Freedom Finance billån
 • Billån utan kontantinsats: Ja!
 • Billån med 20% kontantinsats: Nej!
 • Belopp: 5000kr – 600.000kr
 • Ränta: 2,99% – 29,90%
 • Löptid: 1år – 20år
 • Kostnadsfri jämförelse av lån!
 • Svar från upp till 25 långivare & banker
Till billån →

Räkneexempel: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 5.95% (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6.11%, tot. belopp 239 262:-, kostnad 1 994:-/mån (120 mån avbet.). Räntor 2022-05-30. Individuell ränta 2.95–26.05% (effektiv ränta 2.99–29.40%). Återbet. tid 1-20 år.


Listan över billån här ovan är hämtad från Svenska Lånenätverket och det är även vi som äger och driver Billånsguiden. Våran vision med sajten är att få flera i sverige att börja jämföra billån. Att hitta det bästa billånet är att verkligen förstå vad som gör det till det bästa lånet. Att jämföra den effektiva räntan och att förstå villkoren. Det är inte säkert att du hitta det bästa billånet för dig i våran jämförelse men vi tycker det är en bra start på din jämförelse.

Fördelarna med billån utan kontantinsats

Ett billån utan kontantinsats är ett privatlån. Fördelen med det är att kraven för att få låna pengar är mindre. Men räntan är högre. Så varför väljer då många detta ändå? Jo det är för att kraven som sagt är mindre. Du kan bland annat köpa bil av både privatperson och bilhandlare. Du kan köpa vilke årsmodell du vill. Och du äger bilen utan att ha den som säkerhet.

Så fungerar topplistan med omdöme och recensioner om billån

Det du ser här är en sammanställning av alla topplistor och bäst i test av billån som vi har. Så du enkelt ska kunna jämföra alla billån på en och samma sida. Våran förhoppning med det är att du enkelt ska kunna jämföra ett lån till bil själv och hitta det mest lägst ränta. Och bäst villkor. Så titta igenom listan och se vilket du vill prova ansöka om.

Ta reda på vilken typ av billån som passar dig

Om du bestämt dig för att finansiera din nya bil med ett billån så ska du ta reda på vilket som passar dig bäst. Först om det är billån med bilen som säkerhet som gäller eller ett privatlån till bil. Du bör veta skillnaden och sedan vilket som passar dig bäst. Med dina förutsättningar. Så se till att läsa på här på sidan och se det som du vill ta. Och sedan kan du börja jämföra räntor.


Lendo billån

Lendo erbjuder jämförelse av privatlån som du kan använda för att köpa en bil utan kontantinsats. Lendo lånar inte själva ut pengarna utan är en låneförmedlare som jämför över 20 banker så du ska få den billigaste räntan på ditt privatlån. Lendo har alltså inte billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Vi har skrivit mer om det under Lendo billån.

Så gå in där om du funderar på att låna till bil via Lendo. Låna till bil via låneförmedlare Lendo kan du göra genom topplistan ovan. Du kan jämföra blancolån till bil genom topplistan här ovan så du kan låna pengar till bil via Lendo. Lendo är en låneförmedlare som jämför lån och om du jämför blancolån. Dom jämför enbart blancolån. Så vill du göra det så kan dom alltså vara ett mycket bra alternativ.

Advisa billån

Advisa är en låneförmedlare som jämför privatlån som du kan använda för att låna till bil. Så klickar du på Billån i deras meny så är det alltså helt vanliga privatlån du kan ta för att köpa en ny bil till dig. Advisa ställer olika banker mot varandra för att du ska kunna hitta det bästa lånet för just dig att köpa bil för.


Här ser du billån som inte är med i vårt bäst i test av lån till bil men där vi ändå sammanfattar deras lån:

Länsförsäkringar

Länsförsäkringar billån erbjuder dig privatlån och sedan billån med bilen som säkerhet genom Wasa Kredit. Både deras privsatlån och billån är alltså genom Wasa Kredit. Länsförsäkringar är moderbolag till Wasa Kredit.

Handelsbanken

Handelsbanken billån är både billån med bilen som säkerhet och sedan vanligt privatlån till bil. Det vill säga som dom allra flesta av storbankerna vi listar här på Lån till bil.

Nordea

Nordea billån är två olika lån. Dom har både sitt billån och fritidslån som dom kallar det på sin hemsida där dom kan bilen som säkerhet men sedan har dom även ett privatlån som går utmärkt att använda till att köpa bil. Har du Nordea kan du enkelt fråga hur du skulle kunna finansera ditt bilköp hos dom. Sedan kan du jämföra det mot andra. Tar du ett privatlån kan du till exempel använda en låneförmedlare för att jämföra många privatlån mot varandra med bara en UC och en ansökan.

Bank Norwegian

Bank Norwegian känner du säkert mest igen från att dom har ett flygbolag som heter Norwegian. Men dom har alltså en bank också där du kan låna till bil. Men dom har bara privatlån till bil och inget alternativ där du kan lämna bilen som säkerhet.

SEB

SEB billån har bara privatlån till bil vad det verkar. Vi kommer såklart ta reda på om dom har billån med bilen som säkerhet också. Du kan läsa recension med mera under SEB billån.

ICA Banken billån

ICA Banken billån är ett privatlån du kan ta för att låna till bil. Dom har alltså inte billån med bilen som säkerhet men är du ute efter ett blancolån till bil så bör du alltså titta in ICA Banken för att se om du får bäst ränta och villkor för ditt billån hos dom. Kanske är du redan kund där med ditt ICA kort? I guiden ICA Banken billån skriver vi om allt vi tycker du bör läsa innan du bestämmer dig för att köpa en bil med lån hos ICA Banken.

ICA Banken billån

AXO Finans

AXO Finans billån är ett privatlån. Dom lånar inte själva ut pengarna till din bil utan dom jämför privatlån åt dig som du sedan kan använda för att köpa en bil. Dom är en så kallad låneförmedlare alltså. Vi skriver väldigt mycket om just AXO Finans eftersom dom är populära hos våra besökare.

Wasa Kredit

Wasa Kredit billån är en del av Länsförsäkringar så läs om Länsförsäkringar här ovan och titta sedan in guiden Wasa Kredit billån. Där samlar vi allt om deras lån till bil.

SevenDay

SevenDay billån är ett blancolån som du kan använda för att låna pengar till bil. Du kan låna från 50.000kr ända upp till 500.000kr. Så det borde täcka in dom flesta lån till bil. Vill du läsa mer om dom så kan du besöka SevenDay billån där vi skriver mer om deras lån.

SBAB

SBAB ägs och drivs av staten. Det är förmodligen en bidragande orsak till att många väljer just SBAB. Vad gäller billån så erbjuder dom privatlån (alltså blancolån) till bil. Ej billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet.

Santander

Santanders billån med bilen som säkerhet för lånet kan du bara ta hos en bilhandlare som samarbetar med dom. Men dom har även ett privatlån till bil och det alternativet har vi med i våra topplistor över billån. Du har säkert sett många bilhandlare som samarbetar med dom och erbjuder finansiering hos Santander.

Compricer billån

Compricer är en låneförmedlare som jämför billån åt dig. Så vill du jämför billån hos en låneförmedlare så bör du titta in Compricer lika mycket som alla andra låneförmedlare.

Swedbank

Billån Swedbank? Vad tycker du om det? Swedbank billån finns i två varianter. Både billån med bilen som säkerhet för lånet och billån utan bilen som säkerhet för lånet. Har du tagit ett lån hos Swedbank får du väldigt gärna säga vad du tycker om det. Tanken är att vi tillsammans ska kunna utse det bästa lånet för bil för alla. Oavsett hur dyr eller billig bil man vill köpa och oavsett om man vill låna pengar med ett privatlån till bil eller ett billån med bilen som säkerhet för lånet. Det du kan göra här är att ge betyg. Och då är det hur bra innehållet är enligt dig? Tycker du att vi lyckats skriva bra saker om rubriken så att det var värt att komma in här och läsa?

Ikano bank billån

Ikano Banks billån är ett lån utan säkerhet. Det vill säga ett privatlån/blancolån där du inte lämnar bilen som säkerhet för bilen. Ikano Bank är för övrigt dom som lånar ut pengar när du handlar på IKEA. Ikano Bank ägs av IKEA. Besök Ikano bank billån för att läsa mer om det.