Köpa begagnad bil – En guide


Listan över billån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket senast 2023-11-29.
Jämför billån 2023:
Innehåller annonslänkar
Enklare Billån
  • Billån utan kontantinsats: Ja!
  • Billån med 20% kontantinsats: Nej!
  • Belopp: 5000kr - 600.000kr
  • Ränta: 2,95% - 29.27%
  • Löptid: 1år - 20år
  • Hjälper dig jämföra flera långivare!
  • Jämför gratis och få svar direkt
Till billån →

Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Uppdaterat 2022-05-25.


Köpa begagnad bil gör dom flesta någon gång i livet och någon gång är det första för alla. Därför har vi skapat den här guiden med massor av nyttiga resurser som burkar uppskattas av bilköpare i Sverige.

Våran stora guide om att köpa bil

Säljer bilen åt dig är en tjänst som växer sig större och större. Kanske för att folk upplever mer och mer att det ofta är problematiskt att sälja en bil och dessutom blir bilar bara dyrare och dyrare så det är stora summor som ska byta ägare. Så varför inte ta hjälp av en mäklare för att sälja bilen precis som med ett hus? Det är något som växer för varje år som går och det är här vi tänkte samla tips på dessa. Och där du som besökare kan vara med och säga vad du tycker om dom. Cardrop är ett sådant företag som säljer bilar för privatpersoner till andra privatpersoner. Eller företag till företag också för den delen. Där dom säljer bilen åt dig. Du får en kostnadsfri värdering. Och sedan säljer dom bilen åt dig. Tycker du det låter bra kan du besöka deras hemsida för att läsa mer.

Om guiden Köpa begagnad bil

Köpa begagnad bil är guiden för dig som ska köpa begagnad bil och som vill få lite tips på vad man ska tänka på. Det är väldigt mycket man ska tänka på beroende på vilken bil man köper också men här tar vi mer upp rent generellt vad man ska tänka på när man ska köpa en begagnad.


Vilket datum måste man byta vinterdäck och sommardäck?

Du kan läsa våran guide Vinterdäck datum där vi hela tiden uppdaterar vilka datum det är som gäller. Precis som med med vinterdäck vi skrev om här ovan så har vi många guider om sommardäck också. Och då framförallt vilka datum man bör hålla reda på. Och vilka mönsterdjup. Mer om det nedan. Så om du vill veta det kan du läsa igenom våra guider i ämnet. Vi har många sidor om däck så du ska kunna se allt om detta på våran sidan. Bland annat Vinterdäck datum och Sommardäck datum. Det är några av våra största sidor om just detta. Så besök gärna dom du också. Vi försöker skriva om däckmönster och allt.

Billiga däck – Alla erbjudanden just nu!

Billiga däck är en guide där vi tillsammans hjälper varandra att hitta ebutiker med billiga sommardäck och billiga vinterdäck just nu. Beroende på vilket säsong det är för däck. Så planerar du på att köpa däck oavsett om det är sommardäck, vinterdäck, dubbdäck eller dubbfria däck så hoppas vi att du kan ta hjälp av den här guiden.

Hur ofta köpa nya vinterdäck?

Det finns lika många svar på det som folk du frågar tyvärr. Men det beror helt på vad däcken utsätts för. Om däcken börjar bli allt för hårda eller har för lite mönsterdjup så bör du bytas. Även om det börjar bli sprickbildning på däcken. Det ska däckverkstaden avgöra eller du själv. När du ska förvara däcken bör du ha dom svalt och mörkt. Så däcken inte åldras i onödan det vill säga. Och ett av dom viktigaste tipsen är att ALLTID tvättade däcken innan dom ska lagras. Det kan finnas salt på däcken och annan smuts som gör att däcket torkar ut och livslängden förkortas. Så tvätta däcken och spar pengar helt enkelt!