Köpa bil utan körkort 2023


Listan över billån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket senast 2023-12-01.
Jämför billån 2023:
Innehåller annonslänkar
Enklare Billån
 • Billån utan kontantinsats: Ja!
 • Billån med 20% kontantinsats: Nej!
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 29.27%
 • Löptid: 1år - 20år
 • Hjälper dig jämföra flera långivare!
 • Jämför gratis och få svar direkt
Till billån →

Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Uppdaterat 2022-05-25.


Köpa bil utan körkort, går det? I skrivande stund så finns det inget som hindrar dig från att stå som ägare på en bil fast att du inte körkort. Däremot behöver du vara myndig. Men om du inte har körkort men är myndig så är det fritt fram att köpa en bil med dig som ägare. Men se till att du har någon som kör hem den åt dig bara.

Jämför billån om du ska finansiera köpet med lån

Ska du låna pengar till bilen så bör du jämföra lån först för att vara säker på att du kan få så billigt lån som möjligt. Du kan till exempel börja jämföra lån i våran jämförelsle här ovanför.

Köpa bil utan körkort – Snabbt svar:

Det ska vara fritt fram att kunna köpa en bil innan du får ett körkort för bil men du måste vara myndig. Det vill säga du måste vara minst 18 år för att få köpa en bil.


Att tänka på när du ska köpa bil

 • Budget
 • Behov och användningsområde
 • Bilens skick och historik
 • Bränsle- och underhållskostnader
 • Försäkring och andra avgifter

Budget

När man ska köpa sin första bil är det viktigt att ha en realistisk budget. En bil kan vara en stor ekonomisk investering, och det är viktigt att inte överskatta sin budget. För att undvika framtida ekonomiska problem bör man titta på bilmodeller som passar ens budget och därefter jämföra priser på olika försäljningsställen. Dessutom är det viktigt att ha i åtanke kostnader för registrering och skatt, vilket kan variera beroende på bilens ålder och typ.

Behov och användningsområde

Att välja rätt bilmodell handlar om mer än bara budgeten. Det är också viktigt att ta hänsyn till ens behov och användningsområde. Ska bilen användas för dagliga pendlingsresor, transport av stora föremål eller för familjeutflykter? Om man exempelvis ska transportera stora föremål kan det vara lämpligt att välja en kombi eller SUV istället för en mindre bil. Om man ska använda bilen för att pendla dagligen kanske bränsleeffektivitet är en viktig faktor att överväga.

Bilens skick och historik

Innan man köper en bil är det viktigt att undersöka dess skick och historik. Detta kan inkludera att kontrollera bilens servicehistorik, eventuella tidigare skador och om bilen har haft flera ägare. Det kan också vara viktigt att testa köra bilen och känna efter om den fungerar som den ska.

Bränsle- och underhållskostnader

Bränsle- och underhållskostnader är också viktiga faktorer att tänka på när man väljer bilmodell. Bränsleeffektivitet kan variera mellan olika bilmodeller och det kan vara värt att undersöka vilken bil som ger mest körförning för pengarna. Dessutom kan det vara bra att undersöka priset för service och reparationer för den specifika bilmodellen.

Försäkring och andra avgifter

Slutligen är det viktigt att ha i åtanke kostnader för försäkring och andra avgifter som kan vara kopplade till bilägande. Försäkringskostnader kan variera beroende på bilmodell och andra faktorer såsom ålder och erfarenhet hos föraren. Det kan också vara avgifter för parkering, vägtullar och andra avgifter att ta hänsyn till.

Sammanfattning av Köpa bil utan körkort

Sammanfattningsvis är det viktigt att tänka på budget, behov och användningsområde, bilens skick och historik, bränsle- och underhållskostnader och försäkring och andra avgifter när man väljer en bilmodell. Genom att undersöka och jämföra olika alternativ kan man hitta den bästa bilen för sina behov och sin budget.