Räkna på billån 2023


Listan över billån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket senast 2023-12-01.
Jämför billån 2023:
Innehåller annonslänkar
Enklare Billån
 • Billån utan kontantinsats: Ja!
 • Billån med 20% kontantinsats: Nej!
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 29.27%
 • Löptid: 1år - 20år
 • Hjälper dig jämföra flera långivare!
 • Jämför gratis och få svar direkt
Till billån →

Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Uppdaterat 2022-05-25.


Räkna på billån innan du väljer vilket lån som är bäst för dig kan göra att du sparar väldigt mycket pengar. Pengar du kan göra mycket roliga saker för än att betala i onödan i lån.


Billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet

 • Du måste ha minst 20 procent i insats.
 • Du får oftast inte köpa en bil äldre än 10år.
 • Du måste oftast hålla dig till att köpa som bil av enbart en bilhandlare och ej privatperson.

Billån där du INTE lämnar bilen som säkerhet för lånet

 • Du behöver ingen kontantinsats alls.
 • Du får köpa en bil med vilken årsmodell som helst.
 • Du för köpa din bil av både bilhandlare och privatpersoner.

Vi skulle vilja ha ett betyg på Smartaste sättet att låna till bil

Ja vi skulle bli väldigt glada om du ville ge ett betyg på Smartaste sättet att låna till bil. Du trycker på stjärnorna för att ge ett betyg. Från vänster till höger. Där ett är till vänster och fem är till höger. Vi blir väldigt glada om du vill ta dig att ge ett betyg.

Så har vi byggt upp Billån räkna

Med Billån räkna hoppas vi informera om att du bör räkna på lånet genom att skicka in en ansökan för dom räkneexempel man oftast ser är baserade på en ränta som du kanske inte ens kommer få. Så skicka in en ansökan för att se vad just du får för ränta. Kom dock ihåg att det kan skilja sig väldigt mycket så jämför noga. Sidan Billån räkna är skapad för att du enkelt ska kunna räkna på ett billån. Alltså vad det skulle kosta just dig. Tycker du att vi har lyckats med det? Här kan du säga om du tycker det eller inte. Du klickar bara på stjärnorna.

Räkna på billån pluss kostnader utöver det

Ja kostnaden för lånet blir ofta lägra då banken tar mindre risk i och med att dem har bilen som säkerhet för lånet. Och då kommer vi fram till alternativ två. Ett privatlån till att köpa en bil. Som många banker marknadsför som ett billån utan kontantinsats då många ser en fördel med just det. Du behöver ingen kontantinsats för att köpa en bil och du behöver inte hålla dig till dem krav som vid ett ”vanligt” billån. Du får helt enkelt köpa bilen av vem du vill och åldern på bilen spelar heller ingen roll.

För vid ett lån utan säkerhet så tar inte banken någon säkerhet för lånet och du får därför köpa vad du vill för lånet. Till exempel en bil alltså. Men finns det några nackdelar med ett privatlån till en bil i jämförelse med ett ”vanligt” billån då? Ja det är att kostnaden ofta blir högre för ett sådant lån. Men ändå väljer många ändå privatlån till bil. Förmodligen för att många tycker fördelarna väger tyngre.

Billån kalkulator

Billån? Vad är egentligen ett billån? Det finns två typer av billån. Ett billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Banken tar alltså din bil som säkerhet för att låna ut pengar till dig. Där är det lag på minst 20 procent i kontantinsats. Du måste ofta även hålla dig till krav som banken ställer på ditt köp. Sådan krav är ofta att du måste köpa bilen hos en bilhandlare och att bilen inte får vara äldre ett ett visst årtal. Många ser dessa krav som en nackdel men finns det några fördelar med detta lån i jämförelse med ett lån utan säkerhet då?

Billån räkna – Räkna på lån till bil!

Billån räkna? Vill du räkna på billån och se vad det skulle kosta dig? Först måste du som sagt bestämma om du ska ta ett lån utan säkerhet eller ett lån med bilen som säkerhet. När du väl har bestämt det så kan du bara skicka in en ansökan direkt online på nätet via något av alternativen här ovan i topplistan. Då kommer du få reda på vad det skulle kosta dig. Kom dock ihåg att dem flesta lån till bil har rörlig ränta så kostnaden kan ändra sig med tiden.

Billån räkna

Smartaste sättet att låna till bil?

Det råder det helt klart delade meningar om. Ska man leasa en bil eller ska man låna pengar som man sedan kan köpa en bil för? Hur definierar man ”smartaste sättet”? Det beror helt på om man ska köpa den på företaget eller som privatperson skulle vi säga. Sedan är väl det smartaste sättet det billigaste? Det billigaste billånet med lägst ränta och bäst villkor helt enkelt? Men utöver det så är det ju efter förutsättningar man har. Ska man till exempel låna med bilen som säkerhet så måste man ha minst 20 procent i insats.

Det blir ju inte det smartaste sättet om man inte har någon insats men ändå vill låna till en bil. Så är det smartare sättet ett privatlån istället där du inte lämnar bilen som säkerhet och därför inte behöver någon insats alls i stället. Som du märker är det svårt att säga vad det smartaste sättet är. Därför tänkte vi rada upp lite för och nackdelar med olika sätt så kan du förhoppningsvis se vad det smartaste sättet är för just dig.

Att tänka på vid billån

Det viktigaste är att man har en plan för hur man ska betala tillbaka lånet. Att man verkligen kan räkna in det i sin budget. Annars hamnar man lätt i en skuldfälla. Och för att kunna göra det är det viktigt att jämföra ränta OCH villkor. Villkor där du till exempel inte behöver betala onödigt mycket för fakturor och andra kostnader som tillkommer på lånet.


Billån kalkyl

Är du ute efter att låna pengar till en bil och vill räkna på det? Det bästa sättet att se vad ett lån till bil skulle kosta dig är att skicka in en ansökan. Det första du måste bestämma är att se om du vill ta ett lån till bil med bilen som säkerhet eller om du vill ta ett privatlån till din nya dina bil. Alltså ett lån där du inte lämnar den som säkerhet för lånet. Så läs på allt om det här på sajten och sedan kan du se vilket som passar dig bäst.


Privatlån till bil?

Svar: Här nedan hittar du billån i en topplista som sorteras efter vart besökare innan dig valt att låna till bil just den här veckan. Under topplistan kan du läsa vad som är skillnaden på att låna till bil med bilen som säkerhet och billån med bilen som säkerhet för lånet. Du kan även läsa omdöme och se betyg om samtliga billån i topplistan. Målet med topplistan är att få fram bästa billån. Med stjärnorna kan du ge ett betyg på det du läst i Privatlån till bil. Vi vill att du ger betyg på kvaliteten i guiden. Svarar det på rubriken?

Låna pengar till bil snabbt?

Svar: Hur gör man det? Snabbaste sätter är nog att ansöka om ett privatlån till bilen. Det är finns krångel när man ansöker om privatlån i jämförelse med billån med bilen som säkerhet. Mer papper helt enkelt. Så snabbare utbetalning på privatlån. Där behöver du inte ha något kontant (annars är det 20% av vad du köper bilen för). Och du behöver heller inte bara köpa bilen hos en bilhandlare och titta på årsmodell som du ofta behöver vid billån med bilen som säkerhet.

Hur mycket kan jag låna till bil?

Svar: Tyvärr kan du inte räkna på det på något annat sätt än att skicka in en ansökan. Du kan inte få fram exakt vad du får låna genom att räkna ut det på något sätt baserat på din lön eller liknande. Bankerna tänker olika och det kan till och med vara så att du får låna pengar av en bank men inte av en annan. Lån är högst individuellt så för att ta reda på hur mycket du får låna med ett billån eller privatlån till bil så kan du skicka in en ansökan. Men en låneförmedlare kan du jämföra fler banker samtidigt med bara en ansökan och en UC.

Billån kalkulator